lauantai 4.7.2020 | 12:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Harvinaisen törkeitä ryöstöjä Lohtajalla, Toholammilla ja Kannuksessa – Murrot tehtiin samaan aikaan, kun asukkaat olivat kotona

Joni Mäki-Petäjä
To 28.11.2019 klo 13:52 | päivitetty la 21:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viime viikolla murtauduttiin röyhkeästi kahteen taloon Kannuksessa. Samalla röyhkeydellä on murtauduttu Toholammilla Parhialantiellä olevaan asuntoon. Ryöstäjät saivat käteisen ja pankkikorttien lisäksi saalikseen myös arvokoruja.

Keskipohjanmaan saamien tietojen mukaan toinen Kannuksessa uutisoidusta ryöstöistä tapahtui tarkalleen Väliviirteellä Lohtajan puolella maanantain ja tiistain välisenä yönä 18.-19. marraskuuta. Toinen ryöstö tapahtui samana yönä Kannuksen keskustassa.

Toholammin tapaus sattui aiemmin, lauantai-iltana 16. marraskuuta.

Pankkikortteja ryöstäjät olivat onnistuneet saamaan saaliksi kahdesta paikasta. He olivat onnistuneet nostamaan rahaa varastetuilla pankkikorteilla pienempiä nostoja ainakin Sievissä. Tuhannen euron nosto oli epäonnistunut. Tekijöitä ei ole saatu toistaiseksi kiinni ja poliisi tutkii koko ajan tapauksia.

Erityisen röyhkeäksi ryöstöt tekee, että talon väki oli kaikissa tapauksissa ollut sisällä itsekin, kun ryöstö oli tapahtunut.

Väliviirteentiellä asuva Hannu Eskeli oli yksi ryöstön uhreista.

– Nukuimme toisessa päässä rakennusta vaimon kanssa. Vaimo kävi ylhäällä kahden aikaan yöllä ja minä neljän aikaan. Puoli seitsemän aikaan hoksasin, mitä oli tapahtunut, kun kamarissa oli siirretty pakastimen päälle lipaston laatikko, josta oli otettu tavaroita pois, Eskeli sanoo.

Ryöstön jälkeen mielet ovat luonnollisesti olleet apeat.

– Kärsimysviikko tämä on ollut, kun kukkarot viedään molemmilta, joissa on kaikki kortit. Röyhkeitä ja taitavia tuntuvat olevan. Auton avaimet oli viety ja ovi tiirikoitu auki. Eihän tämä yhtään mukavalta tunnu, Eskeli toteaa.

Toholammin Parhialantiellä Helena Nivala oli ollut saunassa talossaan, kun ryöstö oli tapahtunut. Myöskään hän ei heti havainnut rikosta.

– En tiennyt mitään koko ryöstöstä ennen kuin pankilta tuli sunnuntaina tiedustelua erikoisista nostoista. Kuoletin ensin kortit. Sitten siinä huomattiin, että kultakorut ja sormuksetkin olivat menneet, Nivala harmittelee.

Nivala ei osaa varmuudella sanoa, oliko ulko-ovi lukossa, kun hän oli saunomassa. Hän on asunut 20 vuotta yksin Parhialassa ja voinut olla turvallisin mielin tähän saakka.

– Saa nyt tavarat takaisin tai ei, mutta kyllä tästä jää sellainen kummallinen tunne ja pelko. Onhan tämä erikoista, että talon sisälle tullaan noin röyhkeästi, Nivala sanoo.

Reisjärvellä erityisen röyhkeä varkaus tiistain vastaisena yönä: Varkaat tunkeutuivat vanhemman naisen kotiin ja veivät tavaraa tuhansien eurojen edestä asukkaan nukkuessa, sama kaksikko liikenteessä myös Sievissä

#