lauantai 4.7.2020 | 04:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pirjo Palosaari-Penttilä jatkaa Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana

Ti 26.11.2019 klo 22:22

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pirjo Palosaari-Penttilä jatkaa Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana.

Erovuoroisista piirihallituksen jäsenistä jatkavat Heikki Haapala Kokkolasta, Martti Autio Pietarsaaresta, Anneli Järvenoja Toholammilta, Elli Kalliokoski Sievistä, Kaarina Niemi Lohtajalta ja Arja Videnoja Ullavasta.

Ritva Järvelälle tuli täyteen sääntöjen mukaan mahdolliset kuusi vuotta hallituksessa, ja hänen tilalleen valittiin Perhosta Matti Kellokoski. Lisäksi piirihallituksessa jatkavat Eija Mastokangas Halsualta, Helena Tilus Himangalta, Lahja Hautamäki Kälviältä, Ritva Lappi Lestijärveltä, Mauri Holma Kannuksesta ja Pauli Väliverronen Vetelistä.

Kokouksessa laadittiin myös kannanotto vanhusten tilanteesta maakunnassa.

– Vanhusten hoivan ja perustarpeiden tyydyttäminen ei vielä riitä. Ihmisen itsemääräämisoikeutta ja omaa osallisuutta itseä koskeviin ratkaisuihin ei saa ohittaa. Henkilön tahtoa tulee kunnioittaa, vaikka päätöksentekokyky olisi alentunut. Apuna tahdonilmaisijoina ja välittäjinä ovat myös omaiset ja läheiset, kannanotossa todetaan.

– On syrjivää, että ihmisen oikeusturva heikkenee toimintakyvyn muutoksen ja iän myötä. Toivomme, että meitä koskevissa Soiten hoiva- ja hoitopäätöksissä ikäihminen on keskiössä. Toivomme, että hoito tapahtuu meille tutuissa ja turvallisissa hoitopaikoissa, puolisoita erottamatta, joissa myös omaiset voivat vierailla.

#