lauantai 4.7.2020 | 05:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Himankalainen Juhani Forslund on valittu Eläkeliiton liittovaltuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi

Outi Yli-Arvo
Su 24.11.2019 klo 22:21

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Eläkeliiton liittovaltuusto on valinnut syyskokouksessaan toiseksi varapuheenjohtajaksi Juhani Forslundin Himangalta. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana.

Liittovaltuuston puheenjohtajana toimii tohtori Raimo Ikonen Helsingistä ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana sosiaalineuvos Merja Uusitalo Kristiinankaupungista

Eläkeliiton liittovaltuusto keskusteli syyskokouksessaan vanhusten hoivassa ilmenneitä puutteita. Vanhusten perusoikeusrikkomukset jatkuvat edelleen. Liian monet vanhukset jäävät edelleen vaille tarvitsemaansa apua niin ympärivuorokautisessa palveluasumisessa kuin kotihoidossa.

Liittovaltuusto muistuttaa kannanotossaan hallitusohjelman kirjauksesta vanhusvaltuutetun tehtävän ja toimiston perustamisesta: Onhan valtion ensi vuoden talousarvio kehykseen jo varattu määräraha tehtävän käynnistämiseen.

Ikäystävällistä Suomea tavoittelevassa yhteiskunnassa on aika asettaa vanhukset keskiöön.

Eläkeliitto on omassa toiminnassaan lisännyt aktiivisuuttaan perustamalla vanhusasiamiehen tehtävän, jonka toimenkuvaan kuuluu eläkeläisten ja ikääntyneiden elämää, toimeentuloa ja osallisuutta koskevien epäkohtien esiin nostamista. Tehtävässä on aloittanut pitkänlinjan ammattilainen sosiaali- ja terveyspoliittisessa vaikuttamistyössä.

Ensi vuonna Eläkeliitto viettää juhlavuotta, kun se täyttää 50 vuotta. Pääjuhla pidetään Finlandia-talolla.

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Jäseniä liitossa on tällä yli 129 000.

#