lauantai 4.7.2020 | 04:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lestijärven kunta esittää Korpelan Voiman ylimääräistä yhtiökokousta

Kaisa Suomala
Ti 19.11.2019 klo 14:00 | päivitetty ti 14:04

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lestijärven kunnanhallitus esittää Korpelan Voima kuntayhtymän ylimääräisen yhtymäkokouksen koolle kutsumista. Kokouksen tarkoitus olisi käsitellä tilapäisen valiokunnan asettamista selvittämään Korpelan Voima kuntayhtymän hallituksen nauttimaa luottamusta.

Kunnanhallitus esitti tiistain kokouksessaan huolensa Korpelan Voima kuntayhtymän hallituksen toimintaedellytyksistä. Lestijärven kunnanhallituksen päätöksessä otettiin huomion sähköyhtiön tarkastuslautakunnan arviointikertomus ja esille nousseet henkilöstöjohtamisen ongelmat.

Lestijärvi on yksi Korpelan Voiman omistajakunnista. Päätös perustuu haluun valvoa kuntalaisten, yritysten ja yleistä etua.

Lestijärven kunta esittää myös kuntayhtymän hallintorakenteen muuttamista. Kunnanhallitus päätti esittää Korpelan Voiman jäsenkunnille perussopimuksen muuttamista niin, että kuntayhtymän ylimpänä toimielimenä on yhtymävaltuusto yhtymäkokouksen sijasta.

Ylimääräisen yhtymäkokouksen koolle kutsumista ovat aiemmin esittäneet Kannuksen kaupunginhallitus ja sen päätökseen yhtynyt Toholammin kunnanhallitus.

#