lauantai 4.7.2020 | 06:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lestijärvellä perehdytään hyvinvointiin messuilla, joissa palvelujaan esittelee myös Soite

Päivi Savela
Ma 18.11.2019 klo 14:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lestijärven kunta, Soite, Enter-hanke ja Toholammin Seurakunta järjestävät Lestijärven terveyskeskuksen tiloissa maanantaina 25. marraskuuta Hyvinvointimessut sekä messujen jälkeen iltatilaisuuden Lestijärven seurakuntakodilla.

Näytteilleasettajia on ilmoittautunut kahdeksantoista. Palvelujaan esittelevät mm. Soiten viisi vastuutaluetta, KELA, Finfami, Muistiluotsi, Avominne, SPR , Etsivä nuorisotyö ja Poliisi.

Messuohjelmassa nettipoliisi Juha Puurula tuo poliisin näkökulman kiusaamiseen, päihteisiin ja huumeisiin. Enter-hankkeen kokemusasiantuntija Mikko Roiko puhuu aiheesta Miten kohtaan ja autan päihteiden käyttäjää. Soiten asiantuntija opastaa läheisen auttamisesta sekä hoitoon hakeutumisen mahdollisuuksista Soiten mielenterveyspalveluissa.

Käytännön järjestelyistä vastaa messukoordinaattorina Satu-Kaarina Romppainen.

Messuilla on esillä kaikenikäisiä koskevia hyvinvointiin, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyviä asioita. Romppaisen mukaan hyvinvointitapahtuman järjestämiselle on ollut voimakasta tarvetta monesta syystä.

– Esimerkiksi nuorilta on noussut esille toive saada lisätietoa mielenterveys- ja päihdeasioista, Romppainen sanoo.

– Mielenterveys- ja päihdeasiat koskettavat monin tavoin kaikkia kuntalaisia. Ja molemminpuolisena kysymyksenä on, miten tässä nopeasti muuttuneessa Soitessa voidaan palvella täällä reuna-alueilla asuvia ihmisiä. Lisäksi Sote-palvelujen nopeiden muutosten ja keskittymisen johdosta asiakkaat toivovat lisää tietoa selkeistä ja toimivista lähipalveluista, Romppainen tiivistää.

#