lauantai 4.7.2020 | 04:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Eerika Laakso nousemassa valioluokkaan

Jorma Rekonen
Ma 18.11.2019 klo 14:00 | päivitetty pe 17:08

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

TOHOLAMPI

Eerika Laakso Toholammin sulkapalloilijoista on nousemassa valioluokkaan sekanelinpelissä ja kaksinpelissä. 15-vuotias Eerika on tehnyt määrätietoista työtä lajin parissa seitsemän vuotta. Valioluokkaan nouseminen on merkittävä saavutus, sillä Pohjanmaan alueella hän on ainut kyseiseen luokkaan kuuluva naispelaaja.

Laakso kuuluu ikäisissään maan terävimpään kärkeen.

Toholammilla on myös useita muita junioripelaajia, jotka kuuluvat valtakunnan kärkeen.

Henna Hukari, Severi Myllymäki ja Aino Ahokas ovat nousseet ikäistensä pelaajaeliittiin.

Ahokas nappasi viime vuonna jo SM-kultaa. Tämän vuoden keväällä hän tuli juniorien SM-kisojen nelinpelissä pronssille. Samoissa kisoissa Severi Myllymäki ja Henna Hukari voittivat keväällä 13-vuotiaiden sekanelinpelissä kultaa.

Hän on harrastanut sulkapalloa neljä vuotta.

– Tavoitteena on päästä nelinpelissä ylemmälle sarjatasolle, Aino kertoo ja sanoo, että hän pitää enemmän nelinpelistä kuin kaksinpelistä.

– Nelinpelissä on enemmän joukkuehenkeä, josta tykkään.

13-vuotiaalla Henna Hukarilla on myös neljä vuotta takana sulkapalloa. Aivan tämän kuun alussa hän oli maajoukkueen mukana pelaamassa Liettuassa. Siellä oli suomalaisten ja virolaisten lisäksi pelaajia muun muassa Valko-Venäjältä, Latviasta ja Puolasta. Joukkuekisassa tuli hopeaa.

– Se oli mukava reissu ja innostaa taas eteenpäin.

Liittoryhmään kuuluva Severi Myllymäki on pelannut sulkapaloa nuoresta iästään huolimatta jo seitsemän vuotta eli yli puolet elämästään. Severi on kiertänyt kotimaan kisoja menestyksekkäästi. Hän tähtää ensi maaliskuussa pidettäviin SM-kisoihin.

#