lauantai 4.7.2020 | 04:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mielenterveysviikolla tapahtuu – Himangalla puuroa, tietoa ja taidetta, Kannuksessa pop up -kahvila

Kaisa Suomala
Ma 18.11.2019 klo 07:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mielenterveysviikko on maamme laajin valtakunnallinen mielenterveysaiheinen teemaviikko ja sitä vietetään aina marraskuussa. Viikko nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuo esille epäkohtia, tekee parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin.

Vuoden 2019 viikon teemana on ”Diagnoosina ihminen -sairauksista huolimatta”. Teeman tarkoitus on pureutua negatiiviseen leimaan ja luuloihin, joita yhä vielä liittyy mielenterveysongelmiin. Sairastua voi kuka tahansa ja mielenterveyden häiriöt ovat sairauksia samoin kuin fyysiset sairaudet. On tärkeää muistaa, että ihminen ei ole diagnoosi eikä sairaus, vaan hänellä on sairaus.

Mielenterveysviikko aloitettiin useilla paikkakunnilla kynttilätapahtumilla itsemurhan tehneiden muistolle sunnuntaina.

Kannuksessa järjestetään pop up -kahvila keskiviikkona 20. marraskuuta Koivutarhan päivätoimintayksikössä. Keski-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen Koivutarha toimii entisessä sairaalarakennuksessa. Pop up -kahvila järjestetään yhdessä kuntouttavan asumisyksikkö Keltasirkun kanssa.

Torstaina puolestaan on Himangalla Tää on mun mieleen – mielenterveysviikon tapahtuma. Voimaa kokemuksesta ry:n järjestämässä tapahtumassa on muun muassa luentoja ravinnon merkityksestä hyvään oloon ja psyykkisestä vastustuskyvystä mielen sairauksien ennaltaehkäisyssä, terapeuttista maalaamista ja liikettä sekä tietoa yhdistyksestä ja Mielenterveyden keskusliitosta. Tarjolla on kahvia, pullaa, riisipuuroa ja soppaa.

Tapahtumapaikka on Himangan portti, AeroDance-tanssisali.

Mielenterveysviikkoa on vietetty jo vuodesta 1974 viikolla 47, ja sitä koordinoi Mielenterveyden keskusliitto.

Luitko jo? "Muuten olisin vain kotona" – Kannuksen Koivutarhassa kokoontuva mielenterveyskuntoutujien vertaistukiryhmä houkuttelee pois kuoresta ja tuo rytmiä päivään

#