lauantai 4.7.2020 | 06:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lestijokiseudun Venäjä-seura ry: Voimme auttaa tietämään

La 16.11.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Luimme Lestijoki-lehden viime viikon numerosta (14.11. 2019) tekstariviestin, josta sai sen kuvan, että Kannukseen olisi ollut tulossa venäläisiä tutustumaan johonkin, mutta ei voitu ottaa vastaan ”kun ei tiedä mitä ne on”. Jutusta ei käy selville, mistä oikeastaan oli kysymys.

Tuohon ”kun ei tiedä mitä ne on” pitää kuitenkin sanoa, että Suomeen tulevat venäläiset tiedetään tasan tarkkaa ”mitä ne on”. Suomen viisumikäytäntö on perin tiukkaa. Jotta saisi Suomen viisumin, venäläisten on esitettävä tarkka matkasuunnitelma ja on myös todistettava, että matkaa varten on myös tarpeeksi rahaa. Suomalaisethan saavat viisumin Venäjälle, Pietariin ja Leningradin alueelle, lokakuun alusta lähtein ilmaiseksi netistä, kunhan kirjoittaa nimensä ääkköset oikein.

Olemme suullisesti ilmoittaneet Lestijokilaakson kunnille ja ilmoitamme nyt kaikille, että olemme valmiit auttamaan kaikkia, jotka haluavat luoda ystävällisiä suhteita Venäjälle tai venäläisiin. Meillä on jonkin verran kielitaitoa ja Venäjän tuntemusta. Voimme siis auttaa tietämään ”ketä ne on”.

Ystävällisesti

Lestijokiseudun Venäjä-seura ry

Paula Määttälä, puheenjohtaja

Veikko Väntänen, sihteeri

#