lauantai 6.6.2020 | 19:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lestijärven valtuusto yhtenäisti rakennusvalvonnan taksansa Toholammin kanssa äänestyksen jälkeen – Hallintojohtajan valinta palautettiin kunnanhallitukseen

Outi Yli-Arvo
Pe 1.11.2019 klo 14:18

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lestijärven rakennusvalvonnan taksa yhtenäistetään Toholammin vastaavan taksan kanssa. Lestijärven kunnanvaltuusto joutui äänestämään asiasta torstai-iltana, sillä Pentti Untinen (vas.) esitti kunnanjohtajan esityksestä poiketen, että Lestijärvi pitää entisen taksansa ja hylkää kunnanhallituksen esityksen. Susanna Kuorikoski (vas.) kannatti esitystä. Kunnanjohtajan esitys tuli valtuuston päätökseksi äänestyksen jälkeen äänin 9–2.

Toholampi ja Lestijärvi ovat päässeet sopimukseen, jonka mukaan Toholammin rakennustarkastaja alkaa hoitaa myös Lestijärven rakennustarkastukset. Lestijärvi on yrittänyt hakea uutta rakennustarkastajaa, aluksi yhdistelmävirkaan tekninen johtaja-rakennustarkastaja, mutta eri käänteiden jälkeen sopivaa henkilöä ei löytynyt.

Sopimuksen mukaan Lestijärven kunnan osuus kustannuksista on viidennes. Tarkoitus on, että rakennustarkastaja tekisi Lestijärvellä yhden päivän viikossa.

Lestijärvi on sopimuksessa palvelun ostaja ja Toholampi palvelun myyjä.

Hallintojohtajan valinnan valtuusto palautti yksimielisesti Untisen ehdotuksesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi ja päätettäväksi hallintosäännön perusteella. Mari-Liisa Haka (kesk.) oli esteellinen asian käsittelyssä, sillä hän on yksi virkaan hakeneista.

Asian palauttaminen kunnanhallitukselle liittyy kunnanjohtaja Esko Ahosen mukaan virheelliseen tietoon siitä, kenelle hallintojohtajan valinta kuuluu. Kunnassa oletettiin valinnan kuuluvan valtuustolle, vaikka todellisuudessa hallintojohtajan valinnasta voi päättää kunnanhallitus.

Lestijärvellä ei ole aikaisemmin ollut hallintojohtajaa, vaan valtuusto hyväksyi huhtikuussa hallintosääntömuutoksen, jonka mukaan kunnassa on hallintojohtaja. Syyskuussa valtuusto päätti perustaa hallintojohtajan viran.

Määräaikaan mennessä virkaa haki hallintotieteiden maisteri Mari-Liisa Hakan lisäksi filosofian maisteri Timo Pärkkä Halsualta, agrologi (AMK) Susanna Tuikka Lestijärveltä ja oikeustieteen maisteri Rauno Maaninka Oulusta. Heistä kunnanhallitus haastatteli Timo Pärkän ja Susanna Tuikan.

Kunnanhallituksen esitys valtuustolle oli, että hallintojohtajaksi valitaan Pärkkä ja varalle Tuikka.

Torstaina kokoontunut valtuusto päätti pitää Lestijärven tuloveroprosentin ensi vuonna ennallaan, 21 prosentissa. Myös kiinteistöveroprosentit säilyvät entisellään tuulivoimaloiden kiinteistöveroa lukuun ottamatta. Se nousee 1,2 prosentista 1,8:aan.

Lapsirahan maksaminen jatkuu Lestijärvellä myös ensi vuonna.

Valtuusto päätti yksimielisesti uudistaa kuntatodistusohjelman Kuntarahoitus Oy:n kanssa 3 miljoonan euron suuruiseksi uuden koulun ja päiväkodin rahoitusjärjestelyjen kiireellisyyden takia.

#