maanantai 24.2.2020 | 08:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keski-Pohjanmaan kalatalousalue laatii kalavesien käyttö- ja hoitosuunnitelmat

Outi Yli-Arvo Lestijoki
Ke 11.9.2019 klo 08:52

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Helmikuussa perustetun Keski-Pohjanmaan kalatalousalueen hallituksen ensimmäisiä tehtäviä hallinnon järjestämisen jälkeen on aloittaa toimialueensa kalavesien käyttö- ja hoitosuunnitelman laadinta. Valmis käyttö- ja hoitosuunnitelma tulee esittää alueelliselle kalatalousviranomaiselle hyväksyttäväksi ensi vuoden loppuun mennessä.

Kalatalousalueen hallitus on kokoontunut toimikaudellaan kaksi kertaa ja on muun muassa valinnut Keski-Pohjanmaan Kalatalouskeskuksen, vastuullisena toimihenkilönään Eero Hakala, hoitamaan kalatalousalueen hallintotehtäviä.

Keski-Pohjanmaan kalatalousalueen toimialue käsittää Pöntiönjoen ja Perhonjoen väliset vesistöalueet sekä niiden edustan merialueen Himankakylältä Kokkolaan. Kalatalousalueen jäseniä ovat näiden alueiden kalastusoikeuden haltijat sekä valtakunnalliset kalastusalan järjestöt.

Kalatalousalueiden keskeisiä tehtäviä ovat muun muassa kalavarojen kestävän käytön ja hoidon suunnittelu, käyttö- ja hoitosuunnitelman laadinta, toimeenpano ja sen vaikutusten seuranta, kalavarojen käyttöön ja hoitoon liittyvä tiedotus sekä kalastuksenvalvonnan järjestäminen.

#