maanantai 24.2.2020 | 08:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lestijärven valtuusto ei muuttanut koulusuunnitelmia

Kaisa Suomala Lestijoki
To 5.9.2019 klo 13:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lestijärven valtuusto hyväksyi uuden koulukeskuksen rakentamissuunnitelmat kokouksessaan keskiviikkona. Kunnanhallituksen käsittelyssä viime viikolla olleisiin suunnitelmiin ei valtuustossa tehty muutoksia.

Uuteen rakennukseen tulee päiväkoti, esikoulu, ala- ja yläkoulu, nuorisotilat sekä kuntosali. Vuonna 1989 rakennetussa laajennusosassa sijaitseva liikuntasali säästetään osaksi uutta koulurakennusta. Koulurakennus valmistuu kevään 2021 aikana, mutta oppilaat siirtyvät uuteen kouluun vasta seuraavana syksynä.

Koulurakennuksen arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut Arkman Arkkitehtuuri Oy ja Jussi Mansikkamäki, LVI-suunnittelun LVI-Insinööritoimisto Jorma Niemonen Oy, sähkösuunnittelun Insinööritoimisto PK-Suunnittelu ja rakennesuunnittelun Insinööritoimisto R-Suunnittelu Kaustinen Oy.

Lestin koulun vanhan osan purkutyömaa on loppusuoralla. Itse rakennus on maan tasalla ja purkujätteiden käsittely meneillään. Koulu toimii väistötiloissa rivitaloina toimineissa entisissä Mikevan ja Palolan kiinteistöissä.

Koulun laajennusosan alakerrassa sijainnut päiväkoti muutti remontin tieltä väistötiloihin Yli-Lestin koululle jo syksyllä 2017. Se toimii siellä edelleen, sillä päiväkodin tiloja käytettiin viime lukuvuonna koulun väistötiloina.

Toiminta vanhassa, kesällä puretussa koulurakennuksessa puolestaan lopetettiin vuoden 2018 talvilomalla, niin ikään sisäilmaongelmien takia.

#