maanantai 24.2.2020 | 06:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksessa moottoripyöräilijä ajoi rekan perään – Motoristi menehtyi välittömästi

Tapani Postila Lestijoki
Ke 4.9.2019 klo 17:20 [päivitetty ke 18:50]

Kannuksessa tapahtui keskiviikkona kello 16:ta jälkeen vakava liikenneonnettomuus, jossa osallisena oli moottoripyörä ja öljykuljetusrekka. Miespuolinen moottoripyöräilijä menehtyi törmäyksessä välittömästi. Onnettomuuspaikka oli tiellä 28 lähellä Kannuksen keskustaa.

Moottoripyöräilijä oli ajamassa Kajaanintietä kohti Kokkolaa, kun hän törmäsi edellä ajaneen rekan perävaunun takaosaan. Poliisin mukaan moottoripyöräilijän epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta.

Ennen rekan perävaunuun törmäämistä moottoripyöräilijä oli ohittanut edellään ajaneen henkilöauton. Moottoripyöräilijä oli ohituksen jälkeen palannut takaisin ajokaistalleen, mutta törmännyt kohta tämän jälkeen edellä samaan suuntaan kulkeneen rekan takaosaan.

Tapahtumapaikalla on suora tieosuus ja tie ollut tapahtumahetkellä kuiva. Tapahtumapaikalla on 100 km/h nopeusrajoitusalue.

Onnettomuuden vuoksi toinen ajokaista oli vielä illalla suljettuna ja pelastuslaitos ohjasi liikennettä.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta jatkavat kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden selvittämistä.

Juttuun lisätty kello 17.55 tietoja sekä kuva. Lisätty kello 18.15 tieto, että onnettomuuden osallisina olivat rekka sekä moottoripyörä. Lisätty kello 18.45 poliisin antama tieto motoristin menehtymisestä.

#