maanantai 24.2.2020 | 07:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hyvällä tuulella viikonloppuun – Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat Kannuksessa alkavat huomenna

Marja-Leena Mattila Lestijoki
To 5.9.2019 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KANNUS

Tulevana viikonloppuna Kannuksessa vietetään Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia teemalla Hyvällä tuulella. Mukana ovat kirkon kaikki lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu. Päävastuun järjestelyistä kantaa Kannuksen evankelis-luterilainen seurakunta. Myös Kannuksen kaupunki ja monet paikalliset yhteisöt ovat olleet vahvasti mukana juhlien järjestelyissä.

– Päätös juhlista on tehty kaksi vuotta sitten, ja järjestelyt on aloitettu vuosi sitten. Vuoden aikana juhlatoimikunta on kokoontunut kuukausittain yhteen hiomaan juhlan järjestelyjä, kertoo juhlatoimikunnan puheenjohtaja, Kannuksen kirkkoherra, rovasti Erkki Huuki.

Juhlien pääpaikkana on Kannuksen KitinVapari ympäristöineen, mutta osa ohjelmasta on myös kirkonmäellä ja Mäkiraonmäellä. Hyvällä tuulella -ravintola on Kannuksen Rauhanyhdistyksen tiloissa. Juhlien ajan KitinVaparin ja rauhanyhdistyksen välillä valtatie 28:lla on TE-keskuksen myöntämä suojatie.

Huukin mukaan juhlille odotetaan Oulun hiippakunnan seurakunnista noin 2000 vierasta. Samalla Huuki toivottaa myös kannuslaiset mukaan viikonlopun tapahtumiin.

LÄHETYSTYÖSSÄ SYKKII KIRKON SYDÄN

Hiippakunnan lähetystyön neuvottelukunnan puheenjohtajana toimiva Erkki Huuki korostaa lähetystyössä kansainvälisyyttä. Lähetystyössä rakennetaan yhteyksiä ja poistetaan vääriä ennakkoasenteita.

– Lähetystyössä sykkii kirkon sydämen ääni. Tuo ääni kantaa viestiä armosta ja anteeksiantamuksesta. Työ on ihmisten auttamista myös sillä tavalla, että he pystyisivät esimerkiksi asumaan omassa kotimaassaan. Ajattelen lähetystyötä kansainvälisyyden kautta. Lähetystyötä ei pidä tuomita vanhoilla perusteilla, lähetysmaan kulttuurin tappamisella tai ihmisten käännyttämisellä, miettii Huuki, jolla on myös kokemusta lähetystyöstä. Huuki toimi perheineen kahdeksan vuotta lähetystyössä Egyptissä.

KUULUMISIA JA YHDESSÄOLOA

Lähetysjuhlien ohjelma koostuu hyvää tuulta tuovista elementeistä: runsaasta musiikista, kirkon kansainvälisen työn kuulumisista, liikunnasta ja yhdessäolosta.

Juhlat alkavat perjantaina, jolloin Mäkiraonmäellä järjestetään Hyvän tuulen iltatori, ja päivä päättyy kannuslaisten yksinlaulajien kirkkokonserttiin.

Lauantai alkaa kiinalaisella aamuvoimistelulla urheilukentällä ja jatkuu lähetysaiheisen ohjelman ja musiikin parissa KitinVaparilla. Lauantai-iltana on kolme vaihtoehtoista tilaisuutta. KitinVaparilla on etenkin nuorille suunnatut Juhlien juhlat, joissa esiintyvät muun muassa raskasta mutta melodista rokkia soittava kls, folk pop -yhtye Maksetut Viulut, rap-yhtye Muskettisoturit, nuorisokuoro Dolce sekä Karoliina Yli-Jylhä AeroDancesta. Klassisen musiikin ystäville on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, sopraano Minna-Leena Lahden ja baritoni Hannu Niemelän konsertti kirkossa. Kolmas vaihtoehto on seurakuntatalolla pidettävät seurat, joiden jälkeen on myös kahvila avoinna. Lauantain tilaisuuksien juontajina toimivat Toni Katajalaakso ja Harri Yli-Kotila.

Sunnuntaiaamuna kuullaan vielä seurakuntatalolla terveisiä Nepalista. Tämän jälkeen on messu ja Juhlat kirkonmäellä. Kirkonmäellä on tapulikahvila avoinna, musiikkia, taidenäyttely ja Hyvän tuulen polkupyörien huutokauppa.

Kannuksessa hiippakunnan lähetysjuhlia vietetään 36. kerran. Edellisen kerran Kannus vastasi järjestelyistä vuonna 1992.

manna@lestijoki-lehti.fi

#