tiistai 4.8.2020 | 06:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen metsästysseura rauhoittaa tuulivoimatyömaata metsästykseltä – tulevan käytön mahdollisuuksia selvitetään

Pe 9.8.2019 klo 16:00 | päivitetty su 22:27

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaisa Suomala

Kannuksen metsästysseura ottaa Kuuronkallion tuulivoimatyömaan huomioon syksyn jahdeissa. Aiheesta keskusteltiin seuran kesäkokouksessa 4. elokuuta.

Kuluvan syksyn aikana Kuuronkallion alueelle nousee tuulipuisto, jonka työmaalla voi olla lähes sata asentajaa töissä. Työmaa ilmoittaa, missä pystytyksiä ja asennuksia tehdään. Asennuskohteet rauhoitetaan metsästykseltä.

Käytännössä tämä vaikuttaa esimerkiksi hirvenpyyntiin niin, että haukun sattuessa työmaa-alueelle hirvi pyritään karkottamaan suotuisampaan paikkaan kaatoa varten.

Linnunmetsästyksessä metsästysseura suosittelee kiväärin käytön välttämistä työmaa-alueella olevilla Teerinevalla ja Ympyräisnevalla.

Myös autojen pysäköinnissä pyydetään kunnioittamaan työmaaliikennettä. Sille varatuilla tieosuuksilla metsästäjien pitää pysäköidä autonsa niin, etteivät ne haittaa työmaan kuljetuksia, mukaan lukien suuret ja leveät kuljetukset.

Kokouksessa päätettiin selvittää mahdollista tuulipuistoalueen riistan ennaltamishanketta, jota johtokunta vie eteenpäin. Hanke voisi sisältää esimerkiksi riistapeltoja ja ruokintapaikkoja sekä niiden huoltoa ja hirvilavojen rakentamista.

Kiintiöitä ja rauhoituksia

Seuran kesäkokous päätti saaliskiintiöiksi kolme metsäkanalintua, joista yksi voisi olla metso. Jänikselle ei ole kiintiötä.

Metsästäjiä kehotetaan tarkistamaan metsäkanalintujen pyyntiajat omariistasta tai riistakeskuksen nettisivuilta.

Kauriskiintiöt ovat yhteensä 12 kirkonkylän alueella ja 12 Korpelassa. Henkilökohtainen kiintiö on yksi kauris. Kaurispukin kevätpyynti kiellettiin kaurispopulaatioiden hajoamismahdollisuudesta johtuen.

Kaurisyhdyshenkilöinä jatkavat Jarkko Koivisto kirkonkylän ja Sauli Konttila Korpelan alueella. He ottavat vastaan tiedot kaadoista kiintiön seuraamista varten. Metsästäjiä muistutetaan, että kauriin kaatoilmoitus pitää tehdä viikon kuluessa kaadosta Omariistassa tai riistakeskuksen nettisivulta avattavalla lomakkeella.

Metsästysseura päätti rauhoittaa rauhoittaa koppelon, peltopyyn ja riekon.

Valkohäntäpeuran kanta on kasvussa alueella, useita vasahavaintoja on tehty. Metsästäjiä pyydetään merkkaamaan valkohäntäpeurahavainnot omariistassa.

Rauhoitusalueet ovat Riuttasentien ja Lestijoen välinen alue Salinojasta kyläaukeaan asti yläjuoksulle päin, myös kauriksen osalta. Polvikosken alue ja Ypyän peltosaarekkeet rauhoitetaan pienriistasta.

Maanvuokrasopimuksiin perustuen rauhoitetaan Rekilän eteläneva kanalinnuilta ja Viirrejärven alue pienriistasta hirvenpyynnin aikana.

Uusiksi jäseniksi hyväksyttiin Ilkka Mäki-Petäjä ja Joel Ahola.

Seuran merkkiammunnat järjestetään lauantaisin Hietakankaan ampumaradalla. Ne alkoivat lauantaina 10.8. ja jatkuvat 21.9. asti.

Karhunmetsästyksen ohjeet ja säännöt on viestitetty karhuryhmään. Karhujahtiin on ilmoittauduttava 16.8. mennessä Juha Landinille. Lupa-alue tulee viestissä ilmoittautuneille.

#