perjantai 24.5.2019 | 09:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ampumahiihtäjät ottavat mittaa Himangan Pernussa

Lestijoki+
Ke 13.3.2019 klo 17:00

Tulevana sunnuntaina 17.3. on Himangan Pernussa maamme suurimpiin kuuluvat ampumahiihtokilpailut Keski-Pohjanmaan Biathlon Games. Kisat on jaettu kahdelle paikkakunnalle: Perjantaina ja lauantaina kisataan Larsmossa. Sunnuntain kilpailu Pernussa on samalla nuorten sarjoissa Lapua-cupin osakilpailu.

Pernun ampumahiihtokisat ovat paitsi suomalaiset, myös kansainväliset. Jälleen tänä vuonna Keski-Pohjanmaan Biathlon Games -kisojen yhteydessä käydään nuorten Suomi–Ruotsi -maaottelu. Larsmossa 15–17-vuotiaat nuoret kilpailevat perjantaina maaotteluviestissä ja lauantaina normaalimatkalla. Maaottelun voitto ratkeaa sitten sunnuntaina Pernun pikamatkalla.

Ensimmäiset kansalliset ampumahiihtokilpailut järjestettiin Pernussa tasan 40 vuotta sitten, maaliskuussa 1979. Vuosien varrella Pernussa on nähty tuhansia ampumahiihtäjiä, joukossa lähes kaikki nykyiset ja menneiden vuosien suomalaiset ampumahiihtotähdet kuten muun muassa Heikki Ikola, Erkki Antila, Paavo Puurunen ja Tero Seppälä. Nuorten maaottelun myötä Pernussa ovat olleet kilpailemassa myös nykyiset Ruotsin ja Norjan huiput Hanna Öberg, Mona Brorsson, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Frederik Lindström, Peppe Femling, Tiril Eckhoff ja Tarjei Böe.

Himangalla ampumahiihto on saanut viime vuosina lisää harrastajia. Omiin kisoihin on ilmoittautunut nyt 16 oman seuran kilpailijaa, lähes kaikki 9–13 -vuotiaiden nuorten sarjoihin.

#