perjantai 24.5.2019 | 09:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koomikon ja muusikon yhteiskiertue alkaa Toholammilta – Jukka Takalo ja Matti Patronen nostavat iltamaperinnettä 2000-luvulle

Lestijoki+
Ma 11.3.2019 klo 07:00

TOHOLAMPI

Koomikko Matti Patrosen ja poppari Jukka Takalon yhteenliittymä tuo iltamaperinteen 2000-luvulle. Kuoliaaksinaurattaja ja kuplettielvyttäjä -kiertue kattaa keväällä 20 keikkaa ympäri Suomen. Ensimmäinen niistä on Toholammin kulttuurisalissa keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Kaksikon iltamissa yhdistetään stand-up- ja rokkiklubien tunnelmaa: musiikkia, kaskuja ja tarinoita. Kyseessä on aivan uudenlainen konsepti Suomessa.

– Olen harrastanut soittamista ja laulamista pitkään, mutta en ole halunnut alkaa huumorimuusikoksi, sanoo Ylen Naurun tasapaino -ohjelman vuonna 2015 voittanut Matti Patronen.

– Stand up-komiikka on leipälajini, mutta nyt tuli tilaisuus yhdistää komiikka ja musiikki arvostamani muusikon kanssa, joten mikäs sen hienompaa. Kahdestaan lavalla ollessa dynamiikka on niin erilaista kuin yksinään.

Rautavaaran, Helismaan ja Pakarisen hengessä

– Kuplettiperinne on ollut aina lähellä sydäntäni, kertoo puolestaan Jukka Takalo.

– Viime vuosina olen yhdistellyt lauluissani poppia ja kuplettia ja huomannut kulkevani samoja teitä, joita Gösta, Juice ja muut idolini kulkivat ja seurasivat vielä vanhempia mestareita Junnu Vainiota, Vexi Salmea, Helismaata ja Matti Jurvaa. Ei voi olla kuitenkaan olla ihailematta Rautavaaran, Helismaan ja Pakarisen meininkejä. Kiertueillaan aikana ennen sähköisiä viestimiä he tulivat jollekin paikkakunnalle, menivät paikalliselle maamiesseuran- tai työväentalolle ja ilmoittivat, että tänään pidetään iltamat. Iltamat sisälsivät sketsejä, laulua, jousiammuntanäytöksiä ja vaikka mitä. Koko kylä saapui paikalle, kyse oli merkkitapauksesta, Jukka Takalo kertoo.

– Matti pyysi minua muutama vuosi sitten stand up -iltaan. Oodi mulkuille ja muutama muu kappaleeni upposi hyvin stand up -yleisöllekin. Parastahan on se, kun saa yleisön ensin nauramaan ja sitten itkemään. Ja taas nauramaan. Silloin tietää, että se esitys koskettaa, Takalo sanoo.

Toholammilta alkavan kiertueen historia pohjautuu stand up -illan jälkeen ideoituihin iltamiin. Matti Patronen ja Jukka Takalo järjestivät yhteiset iltamat ensimmäisen kerran Haukiputaan Teatterikuopalla tammikuussa 2018.

#