sunnuntai 25.8.2019 | 07:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lainan päivänä vilskettä Lestijokilaakson kirjastoissa

Kaisa Suomala Lestijoki+
Pe 8.2.2019 klo 13:20 [päivitetty pe 13:20]

Kirjastot ovat muistaneet asiakkaitaan Lainan päivän kunniaksi Lestijokilaakson kirjastoissa. Poistomyyntiä ja kahvitarjoilua on perjantaipäivän ohjelmassa muun muassa Himangalla, Kannuksessa, Toholammilla ja Lestijärvellä.

Lainan päivä alkoi Toholammilla vuoden kirjastoasiakkaiden kukittamisella. Kirjasto oli valinnut huomionosoituksen kohteeksi kaksi asiakasta, Jorma Linnarinteen ja Sanna Virkkalan. Heistä Sanna Virkkala on ahkera romaanikirjallisuuden lainaaja ja Jorma Linnarinne puolestaan innokas lehtilukusalin sekä sähköisten lehtien lukemisen mahdollistavan ePressi-palvelun käyttäjä. Linnarinne myös pitää lapsille satutunteja.

Kannuksen kirjaston vuoden asiakkaat ovat Aira Hautala ja Siiri Katila.

Lohtajalla vuoden lainaajaksi nimettiin Ilmi Siirilä, joka saa lainakirjansa kotiinkuljetettuina kotipalvelun avustuksella.

Lestijärvellä vuoden lainaaja on 17-vuotias lukiolainen Annastiina Tuikkanen sekä kaksi kirjastoa ahkerasi käyttävää Lestin koululaista, alakoulusta NiilesHaaponiemi ja yläkoulusta KennetKöressaar.

Lestijärven kirjasto täyttää tänä vuonna 70 vuotta, mitä on juhlittu muun muassa lasten satudiplomin lanseerauksella ja Mimmi lehmän vierailulla kirjastossa.

#