maanantai 17.6.2019 | 13:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soite laajentaa maksutonta ehkäisyä alle 25-vuotiaille

Lestijoki+
Ti 8.1.2019 klo 11:00

KESKI-POHJANMAA

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on laajentanut maksutonta ehkäisyä alle 25-vuotiaille. Päätöksen taustalla ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), sosiaali- ja terveysministeriön sekä Väestöliiton esitykset, joissa suositellaan maksutonta ehkäisyä alle 25-vuotiaille nuorille.

Soite on Suomen ensimmäinen kuntayhtymä, joka tarjoaa ilmaisen ehkäisyn koko maakunnan nuorille. Ilmainen ehkäisy otettiin käyttöön alle 20-vuotiaille viime vuoden helmikuussa koko Keski-Pohjanmaan maakunnassa. Vuoden 2019 toiminta- ja taloussuunnitelman yhteydessä Soiten valtuusto hyväksyi esityksen nuorten maksuttoman ehkäisyn laajentamisesta alle 25-vuotiaisiin. Päätöksen mukaan alueen alle 25-vuotiailla ehkäisyneuvolan asiakkailla on mahdollisuus saada tarvitsemansa ehkäisyvälineet maksutta vuoden 2019 alusta.

Nuoret voivat saada ilmaisen ehkäisyn Soiten ehkäisyneuvoloista ja opiskeluterveydenhuollosta. Nuori voi varata ajan Soiten ehkäisyneuvolaan sähköisesti. Ilmaisen ehkäisyn valikoimaan kuuluvat hormonaaliset ehkäisypillerit, ehkäisyrenkaat, kierukat, implantit ja kondomit. Ammattilaisten kanssa yhdessä valitaan nuorelle parhaiten sopiva ehkäisymenetelmä.

#