perjantai 24.5.2019 | 09:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Työ- ja elinkeinoministeriö: Keski-Pohjanmaan liitto voi jälleen jatkaa maakunnallista kehittämistoimintaa

Päivi Savela, Minna Mustonen Lestijoki+
Ke 5.12.2018 klo 11:20

KESKI-POHJANMAA

Keski-Pohjanmaan liitto voi jälleen myöntää rahoitusta sekä jo käynnissä oleviin, että uusiin hankkeisiin. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti keskiviikkona, että neuvottelumenettely ministeriön ja Keski-Pohjanmaan liiton välillä on päättynyt.

Samassa yhteydessä työ- ja elinkeinoministeriö jakaa vuoden 2018 rakennerahastomyöntövaltuudet Keski-Pohjanmaan liitolle.

– Tämä on hieno uutinen. Olen aivan varma, että maakuntamme eri toimijat ottavat työ- ja elinkeinoministeriön nyt tekemän päätöksen tyytyväisyydellä vastaan, sanoo maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen.

Hän myöntää, ettei myöntöoikeuksien takaisin saaminen ollut mitenkään itsestäänselvyys. Myöntöoikeuksien puolesta maakuntaliitto on tehnyt töitä tosissaan, eivätkä kaikki ratkaisut ole olleet helppoja.

– Rehellisesti sanottuna varauduimme molempiin vaihtoehtoihin. Todella upeaa, että ministeriö on pitänyt tekemiämme ratkaisuja oikeina ja riittävinä. Päätös osoittaa mielestäni sen, että ministeriössä luotetaan Keski-Pohjanmaan liittoon välittävänä toimielimenä. Liitossa tehdyt parantamistoimenpiteet eivät siten ole olleet turhia. Suurin kiitos kohdistuu henkilöstöömme, joka on toiminut kaiken keskellä yhdessä ja johdonmukaisesti toimintaamme kehittäen, summaa maakuntajohtaja.

Hankerahojen myöntöoikeudet ennättivät olla maakuntaliitolta poissa liki vuoden ajan. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti jättää jakamatta vuoden 2018 EAKR-myöntämisvaltuudet Keski-Pohjanmaan liitolle, koska ministeriö oli havainnut puutteita liiton rakennerahastotoiminnassa.

Tilanteen selkiydyttä maakuntaliitto voi samointein käynnistää vuoden 2018 haun. Hankkeisiin on rahoitusta reilu kymmenen miljoonaa euroa.

Nyt saadulla työ- ja elinkeinoministeriön päätöksellä Keski-Pohjanmaalle saadaan käyttöön vuoden 2018 myöntövaltuutta yhteensä reilu kolme miljoonaa euroa EAKR:n ”Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020"- rakennerahasto-ohjelman kehittämistoimintaan. Lisäksi on odotettavissa, että työ- ja elinkeinoministeriö myöntäisi myöhemmin talvella KeskiPohjanmaan liitolle myöntövaltuutta vuosille 2019 ja 2020 yhteensä 6,317 miljoonaa euroa.

Osa rahoituksesta on sidottuna jo käynnissä oleviin, aikaisemmin myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden hankkeiden jatkorahoituksiin.

#