maanantai 22.4.2019 | 22:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mies tuomittiin 4,5 vuoden vankeuteen tapon yrityksestä Kannuksessa

Lestijoki+
To 8.11.2018 klo 14:05 [päivitetty to 18:43]

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 22-vuotiaan miehen Kannuksessa tapahtuneesta tapon yrityksestä 4,5 vuoden vankeuteen. Pahoinpitely tapahtui Kannuksessa syyskuun alussa.

Tuomittu mies löi miesuhria useita kertoja nyrkillä rivitalon pihalla ja vei uhrin sen jälkeen rivitaloasunnon sisälle, missä pahoinpitely jatkui. Pahoinpitely oli käräjäoikeuden mukaan erittäin rajua ja jäljistä päätellen pitkäkestoista. Nyrkkien lisäksi uhria pahoinpideltiin potkimalla ja kuristamalla sekä lasiastialla ja pöydänjalalla lyömällä.

Uhri sai tapauksesta vakavat vammat: aivovamman lisäksi muun muassa luunmurtumia. Hänet vietiin sairaalan teho-osastolle.

Käräjäoikeus perustelee tuomiotaan tapon yrityksestä sillä, että tuomittu ei lopettanut pahoinpitelyä oma-aloitteisesti, vaan hän lakkasi pahoinpitelemästä uhria vasta, kun ulkopuolinen henkilö puuttui asiaan. Todistajan mukaan tuomittu myös kielsi soittamasta apua uhrille.

Näistä syistä oikeus katsoi, että tuomittu yritti tappaa uhrin tarkoituksella tai ainakin hänen täytyi pitää uhrin kuolemaa hyvin todennäköisenä tekonsa seurauksena.

Tuomittu myönsi pahoinpitelyn, mutta kiisti yrittäneensä tahallisesti tappaa uhrin.

4,5 vuoden vankeuden lisäksi tuomittu määrättiin maksamaan uhrille korvauksia lähes 20 000 euroa. Tuomitun maksettavaksi tulevat myös uhrin oikeudenkäyntikulut, lähes 5000 euroa.

Lue myös: Mies pahoinpideltiin Kannuksessa – poliisi tutkii tapon yrityksenä

#