maanantai 22.4.2019 | 22:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannus verottaa ensi vuonna lähes entisin prosentein – vain voimalaitosten kiinteistövero nousee

Outi Yli-Arvo Lestijoki+
Ma 5.11.2018 klo 19:27

Kannuksen tuloveroprosentti on ensi vuonna kuluvan vuoden tapaan 21,50. Maanantai-iltana kokoontunut kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti myös entiset kiinteistöveroprosentit voimalaitosten verotusta lukuun ottamatta.

Yleinen kiinteistöveroprosentti Kannuksessa on ensi vuonna 1,15 prosenttia, vakituisten asuinrakennusten 0,55 ja muiden asuinrakennusten 1,00. Voimalaitosten kiinteistöverotus nousee ensi vuonna 3,10 prosenttiin. Kaupunki ei käytä oikeuttaan alentaa yleishyödyllisten yhteisöjen omistamien rakennusten ja maapohjien kiinteistöveroprosenttia. Rakentamattomien rakennuspaikkojen osalta ei korotettua kiinteistöveroa määrätä.

Kuntaliiton veroennusteen mukaan Kannuksen kaupungin verotulot vuonna 2019 kasvaisivat noin 1,2 miljoonaa euroa kuluvan vuoden arvioituun toteutumaan verrattuna. Ensi vuoden talousarvion valmistelussa on lähdetty siitä, että verotulot arvioidaan varovaisesti ja maltillisesti, joten Kuntaliiton kasvuarvio on suunnilleen puolitettu talousarvion laadinnassa.

Kaupungin talous oli elokuun lopussa ylijäämäinen reilut 600 000 euroa, kun se edellisvuonna vastaavaan aikaan oli alijäämäinen 262 609 euroa. Vaikka elokuun osavuosikatsauksen perusteella taloustilanne vaikuttaa hyvältä, näyttää tilinpäätöksestä muodostuvan verotulokehityksen vuoksi alijäämäinen.

Kuntaliiton tuoreimman verotuloennusteen mukaan verotulokertymän ennustetaan tänä vuonna jäävän Kannuksessa 17,7 miljoonaan euroon, mikä on lähes 600 000 euroa talousarviossa ennakoitua vähemmän.

Kuluvan vuoden talousarvio on laadittu nollatulokseen. Verotulojen heikon kehityksen vuoksi alijäämää kertynee 330 000 euroa.

#