perjantai 14.12.2018 | 17:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kausi-influenssarokotukset alkavat Soiten alueella

Lestijoki+ | Pe 12.10.2018 klo 12:35

KESKI-POHJANMAA

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite aloittaa maksuttomat kausi-influenssarokotukset marraskuussa Soiten toimipisteissä. Tämän kauden influenssarokote suojaa neljää eri influenssavirusta vastaan: kahta A-influenssavirusta ja kahta B-influenssavirusta vastaan. 2-6-vuotiaille lapsille on tänä vuonna tarjolla myös nenäsumuterokote FluenzTetra.

Vuosittainen kausi-influenssakausi alkaa tavallisimmin vuodenvaihteessa, mutta joskus kausi alkaa jo marraskuussa ja jatkuu tammi-helmikuulle. Keski-Pohjanmaalla kausi-influenssa alkoi viime vuonna joulukuussa ja päättyi huhtikuussa.

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus. Influenssaepidemioita esiintyy joka talvi, jolloin 5─15 prosenttia aikuisista ja 20–30 prosenttia lapsista sairastuu. Terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1─2 viikon vuodelevolla. Vanhuksilla ja pienillä lapsilla sekä tiettyjä pitkäaikaissairauksia sairastavilla influenssa saattaa johtaa jälkitauteihin (korvatulehdus, keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume), sairaalahoitoon ja jopa kuolemaan.

#
Fingerpori