keskiviikko 19.12.2018 | 15:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Eskolan Kyläpalvelu Oy juhlii synttäreitään avoimilla ovilla – Eskola-talolla toimii yli kymmenen hengen työyhteisö

Lestijoki+ | Pe 12.10.2018 klo 12:00

Outi Yli-Arvo

Eskolan Kyläpalvelu Oy juhlistaa tänään perjantaina viisivuotissynttäreitään avoimilla ovilla. Kyläpalveluyritys käynnisti toimintansa hyvin pienimuotoisesti, mutta tänä päivänä Eskola-talolla kyläläisiä ja muita asiakkaita palvelee yli kymmenen hengen työyhteisö.

Yrityksen liikevaihto on kolminkertaistunut alkuvuosista. Se ei kuitenkaan jaa osinkoja omistajilleen, vaan sen voitot käytetään yksinomaan kylän palvelujen kehittämiseen.

Kylän yhteisesti omistama palveluyritys onkin herättänyt kiinnostusta paitsi Suomessa, myös maan rajojen ulkopuolella. Muun muassa EU:n SmartVillage -aloite on ottanut Eskolan Kyläpalvelun esimerkikseen, ja kylällä on vieraillut muun muassa ministeritason vierailijoita Latviasta.

– Kylien ongelmat ovat samat ympäri maailmaa, joten jos joku kylä keksii niihin ratkaisun, niin se kyllä herättää kiinnostusta, toteaa kyläyhdistyksen projektityöntekijä Miia Tiilikainen, joka on käynyt esittelemässä Eskolan Kyläpalvelua ympäri Suomea.

Tällä hetkellä Eskola-talolla toimii päiväkoti, koulu, lounasruokala, kioski ja kotipalvelun toimitilat, mutta uusia ideoita kehitellään koko ajan. Esimerkiksi vireillään olevan hankkeen puitteissa kehitetään opastustoimintaa entisestään. Kylätoiminnan opastuskeskusta kaavaillaan Eskola-talon vieressä sijaitsevaan vanhaan koulurakennukseen, jota ollaan parhaillaan kunnostamassa.

– Hankkeen puitteissa kävisimme toimintamme läpi pala kerrallaan ja tarkastelisimme, mitkä kohdat kaipaavat kehittämistä. Kylän tarpeet ovat lähtökohtana eli mitä palveluja kylälle kaivataan, toteaa Tiilikainen.

Kello 13 käynnistyvällä esittelykierroksella yleisö voi tutustua kaikkeen toimintaan, mitä Eskola-talo pitää sisällään. Tuntia myöhemmin avautuu kahvila ja myyntitapahtuma.

#
Fingerpori