keskiviikko 19.12.2018 | 15:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lestijärven parakkipalo tuhosi kielten luokan

Lestijoki+ | Pe 12.10.2018 klo 08:35

Kaisa Suomala, Annika Tiitto

Lestin koulun pihalla olevan parakkiluokan tulipalo vei väistötiloissa toimivalta koululta kielten opetustilan. Uuden vuokrakontin saamisesta tilalle ei ollut torstaina vielä varmuutta. Luokan sisällä olleet kalusteet ja opetusvälineet, mukaan lukien videotykki ja tietokone sekä opetusmateriaalit, joista osa oli opettajan omia, kärsivät pahoja vahinkoja.

Kieltenopetus siirtyi torstaina kirjastolle, ja lähipäivinä mietitään, missä tunnit jatkossa pidetään.

– Siellä on pidetty kaikki yläkoulun kielten tunnit ja paljon myös alakoulun tunteja. Kyllä se sikäli koko koulun elämään vaikuttaa, sanoo Lestin koulun rehtori Tarja Mäkelä.

– Aamulla puhuimme tapahtuneesta ensin yhteisesti yläkoululaisille ja sitten pidimme vastaavan tuokion alakoululaisten kanssa. Kertasimme samalla turvallisuusasioita ja mietimme, mitä palotilanteessa pitää tehdä – harjoituksia on ollut, mutta tässä näkee miten joskus voi jotain oikeastikin tapahtua.

Lestin koulun rehtorin Tarja Mäkelän mukaan onni onnettomuudessa oli, että Lestijärven palokunta oli pitämässä harjoitusta saman kylänraitin varrella sijaitsevalla paloasemalla ja oli siksi paikalla nopeasti ja sammutti palon.

– Onneksi palo ei syttynyt koulupäivän aikana, ettei sisällä ollut ihmisiä, eikä yöllä, vaan illalla kun ohikulkija näki savun, Mäkelä sanoo.

Sammutusvaiheessa paikalle tulleen Mäkelän havaitseman ja kuuleman mukaan palo oli alkanut lukitun, tyhjillään olleen parakin sisäpuolelta. Tästä kertovat myös nokijäljet pihalla seisovan parakin pinnassa ja ikkunoiden sisäpuolella.

Lestin koulun pihalla oleva parakkiluokka syttyi palamaan keskiviikkoiltana tuntemattomasta syystä.

Paikalle hälytettiin sekä Lestijärven että Reisjärven palokunta, mutta Reisjärven palokunta sai palata takaisin Lestijärven palokunnan sammutettua palon. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

#
Fingerpori