sunnuntai 18.11.2018 | 22:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ampiaiset häiriköivät roskapöntöillä – Suuri määrä pistiäisiä estää jäteastioiden tyhjentämisen Jokilaaksojen alueella

Lestijoki+ | Pe 31.8.2018 klo 10:38

Minna Mustonen

Kesän suuri ampiaiskanta on hankaloittanut jäteastian tyhjennyksiä ainakin Vestia Oy:n alueella. Vestia toimii Siikajoen, Kalajoen, Pyhäjoen ja Lestijokilaakson alueella. Raolleen jäänyt jäteastian kansi ja astiassa olevat biojätteet voivat houkutella runsaasti ampiaisia.

– Tähän aikaan kun jäteastioissa on runsaasti muun muassa marjanperkuujätteitä, niin tuntuu, että ampiaisia on todella runsaasti. Tänä vuonna ehkä enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, sanoo palvelupäällikkö Marjo Kivimäki.

Kiinteistön omistajan vastuulla on huolehtia, että jäteastia on turvallisesti jätekuljettajan tyhjennettävissä. Jos astiassa on ampiaisia, voi astia jäädä kokonaan tyhjentämättä. Hukkanoudosta veloitetaan normaali jätetaksan mukainen maksu.

Ampiaiset ovat jätekuljettajille paitsi kivulias niin jopa hengenvaarallinen riesa. Pistiäisten suuresta määrästä tulee kuskeilta ilmoituksia päivittäin.

– Jos jäteastiaasi ei ole tyhjennetty, pyydetään asiakkaita tarkistamaan ensin ampiaistilanne jäteastioiden läheisyydessä ja tarvittaessa hävittämään ampiaiset. Toimenpiteiden jälkeen voi olla yhteydessä asiakaspalveluun, mikäli tarvitsee ylimääräistä käyntiä, muistuttelee Kivimäki.

#
Fingerpori