maanantai 17.12.2018 | 02:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pankkikorttihuijareita liikkeellä ainakin Haapajärvellä ja Kannuksessa – Poliisi patistelee varovaisuuteen PIN-koodia käytettäessä

Lestijoki+ | Su 5.8.2018 klo 09:57 [päivitetty su 10:30]

Minna Mustonen

Pankkikortteja ja tunnuslukuja on päätynyt huijareiden haltuun. Haapajärvellä perjantai-iltapäivänä kolme henkilöä kävi kahdessa kauppaliikkeessä urkkimassa ja seuraamassa kassalla maksavien ihmisten pankkikortin tunnuslukuja.

– Tilanne jatkui siten, että liikkeen ulkopuolella porukka puhutteli kyseistä asiakasta saaden siinä yhteydessä vielä jollakin tapaa haltuunsa asiakkaan pankkikortin. Pankkikortilla nostettiin välittömästi rahaa ja yritettiin jonkin ajan kuluttua ostosta vielä toisesta kauppaliikkeestä. Asianomistaja huomasi onneksi pankkikortin katoamisen ja ehti kuolettaa pankkikortin ja sen johdosta pankkikortti ei enää kelvannutkaan toiseen liikkeeseen, kertoo rikoskomisario Simo Alanko.

Ulkomaalaistaustainen huijariporukka tavoitettiin Nivalassa ja heidät otettiin kiinni pian tapahtumien jälkeen. Samainen porukka on tehnyt vastaavia temppuja viikon aikana lähinnä Pohjanmaan alueella muun muassa Kannuksessa ja Seinäjoella. Pohjanmaan ja Oulun poliisilaitos tekevät asiassa yhteistä tutkintaa.

Poliisi kiinnittää kansalaisten huomiota erityisesti kaupan kassajonoissa ja kassan pankkikortinlukijaa käyttäville, jotta vastaavia tapauksia pystytään välttämään.

– Kun käytät PIN -koodia, niin varmista toimenpide siten, että muita "silmiä" ei ole lähietäisyydellä ja peitä mahdollisuuksien mukaan näkymä tunnuslukua laittaessasi. Tällä konstin vältät ikäviä yllätyksiä. Samoin erilaiset outojen henkilöiden puhuttelut liikkeiden ympäristössä esimerkiksi ulkomaankielellä saattavat olla viitteitä siitä, että samassa yhteydessä yritetään viedä omaisuutta petollisella menettelyllä, varoitellaan Oulun poliisilaitokselta Haapajärven tutkintaryhmästä.

#
Fingerpori