keskiviikko 21.11.2018 | 05:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kannuksen Anniina Kortetmaa Berliinin EM-rajan kimppuun Lapinlahdella

Lestijoki+ | Pe 27.7.2018 klo 16:24 [päivitetty pe 16:28]

Joni Mäki-Petäjä

Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa pyrkii lauantaina vielä rikkomaan yleisurheilun EM-tulosrajan sadalla metrillä Lapinlahdella.

Kortetmaa on juossut tänä kautena sadan metrin ennätyksen 11,60. Se jää vain hivenen Berliinin EM-tulosrajasta (11,50). Berliinin EM-joukkuetta voidaan täydentää vielä 30. heinäkuuta saakka.

Viime viikonloppuna Kortetmaa juoksi ensimmäisen ulkoratojen SM-kullan Jyväskylän Kalevan kisoissa. 200 metrillä Kortetmaa jäi pois, kun hänen takareitensä ramppasi kahdesti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Reidet kramppasivat kunnolla ja menivät pahaan jumitilaan. Tottakai se harmitti kovasti, kun muuten oli iskussa kakkosellekin. Minulla on ollut pienestä asti kramppihuolia reisien kanssa eli ei se sinänsä yllätyksenä tullut. Kyllä viikonlopusta silti jäi ilman muuta hyvä fiilis, kun se ensimmäinen Kalevan kisojen kulta nyt tuli.

EM-rajasta Kortetmaa ei ota liikaa paineita.

– Tässä juuri hierojalta tulin ja nyt vaikuttaa jalat oikein hyviltä. Aika tulee, jos on tullakseen. Berliinin matka olisi kyllä iso plussa tälle kaudelle. Raja ei ole mahdoton, mutta vaatii sopivia tuulia ja olosuhteita. Lämmintä ainakin on luvattu, Kuopiosta tavoitettu Kortetmaa naurahtaa.

Jos Berliinin raja ei mene rikki, kauden huipentaa Suomi-Ruotsi -maaottelu Tampereella elo-syyskuun vaihteessa.

#
Fingerpori