keskiviikko 19.12.2018 | 09:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Matti Heiniemi kirjoittaa Kannuksen hautuumaan penkeistä

Lestijoki+ | To 19.7.2018 klo 06:25

Oon paluumuuttajana kulukennun nys säännöllisesti ympäri Kannuksen hautuumaata kahen kesän ajan. Meilä on sielä toistakymmentä suvun hautaa kasteltavana ja perkattavana ja istutettavana.

Huonoliikkusena jouvun aina hankaluuksihin hautuumaata kiertäisäni. Isolla aluehella on yks penkki kappelin ejesä ja kaks vierekkäin sen ihimehellisen kivikasan vieresä, joka on kaij jotaki taijetta.

Ko hautuumaata kulukeisani selekä taikka jalat pettää, jouvun välillä panehen kontalleni, ko luonto ei annap periks, että istuisin kenenkään hautakivelle. Jonku mielestä se ov varmahan hyväki, että julukijumalaton joutuu menehen polovillehen hautuumaalla, mutta ajattelen nym muita samankuntosia vanahoja.

Mietin semmosta, että jos hautuumaalle saatas ees nelijä penkkiä lisää: yks käymälöille vievän poluv vartehen, yks vanaham parkkipaikan reunal lähelle, yks uuvem parkkipaikam puolehiselle sivulle ja yks uuvellep puolelle. Jos jalat pettää, ei tarvihtis miltään kulumalta kontata sataa metriä istumapaikkahan.

Otan tämäm puheeks seurakunnan kans, sittekö sielä on lomakausi ohi, mutta kerron tämän tiejoks muillekki hautuumaalla kävijöille, että voisivat laittaa toivomuksiahan seurakunnalle.

Matti Heiniemi

Sukututkija

Kannus

#
Fingerpori