MAINOS

Selvitimme 3 tilannetta, jolloin joustoluotto on parempi vaihtoehto kuin luottokortti

-MAINOS

Luottokorttia on pidetty pitkään hyvänä hätävarana pahanpäivän varalle, jos esimerkiksi pesukone hajoaa, lomamatkalla menee budjetoitua enemmän rahaa tai jokin muu yllättävä rahanmeno iskee henkilökohtaiseen talouteen. Usein joustoluotto on kuitenkin jopa kannattavampi vaihtoehto kuin luottokortti.

Joustoluotto on vakuudetonta lainaa, jota on mahdollista hakea 1 000–60 000 euroon väliltä. Joustoluotto toimii luottokortin lailla eli kuluttajalla on käytössä tietty luottomäärä. Kun käytetty luotto on maksettu takaisin, vapautuu kuluttajalle jälleen maksimimäärä luottoa.

Kumpi on edullisempi luottokortti vai joustoluotto?

Luottokorttia pidetään jo niin luonnollisena asiana, että harva tulee ajatelleeksi, millainen korko luottokortissa on. Kuluttajat maksavat kalliit hankinnat usein luottokortilla, vaikka korkoprosentti on usein huomattavasti suurempi kuin esimerkiksi joustoluotossa.

Luottokortin nimelliskorko voi olla jopa 20 prosenttia. Joustoluoton korko on puolestaan alhaisempi. Joustoluoton korko on tällä hetkellä 4–10 %, mikä tarkoittaa pienempiä luottokustannuksia.

Lisäksi joustoluoton hyötyinä luottokortteihin nähden on muun muassa korkeampi luottoraja. Kuluttajalla on parhaimmillaan käytössä jopa 60 000 euroa. Yleisin luottoraja liikkuu kuitenkin noin 10 000 euron paikkeilla.

Joustoluoton hakeminen kannattaa, sillä elämää ei voi ennakoida etukäteen. Kun asioita tapahtuu, ei kustannusten suuruuttakaan voi etukäteen tietää. Joustoluotto on hyvä hätävara, sillä kuluttajan ei tarvitse joka kuukausi nostaa luottoa – ainoastaan silloin, kun tarve vaatii.


Näissä tilanteissa joustoluotto on hyvä vaihtoehto

Esittelemme kolme tilannetta, jolloin joustoluotto voi olla parempi ratkaisu kuin luottokortti.

1.     Lemmikkikani jyrsii pesukoneliitännät ja aiheuttaa vesivahingon

Jos oma lemmikkikani viihtyy vapaana asunnossa, voi sattua mitä vain. Kanin ollessa yksin kotona ei välttämättä aina huomaa kaikkia tuhoja, joita eläin on tehnyt. Jos kani jyrsii pesukoneen vesiletkun, voi siitä aiheutua kallis vesivahinko, jota vakuutus ei korvaa.

Silloin luottokortin luottoraja ei välttämättä riitä korvaamaan vahinkoja, mutta joustoluottoa voi saada jopa 60 000 euroon asti. Näin vahingot saa korjattua ilman, että joudut hakemaan kallista lainaa.

2.     Kun auto ei menekään katsastuksesta läpi

Toinen hyvä esimerkki joustoluoton tarpeesta on auto. Vaikka auto toimisikin hyvin, niin katsastuksessa saattaa ilmetä ongelmia, joiden korjaaminen vaatiikin isompia summia.

Pahimmillaan auto päätyy ajokieltoon. Lisäksi korjaamiseen on rajallinen aika ennen uusintakatsastusta. Luottokortin luottoraja saattaa silloin loppua kesken. Joustoluotolla auton saa kuitenkin nopeasti takaisin kuntoon ja katsastuksesta läpi, jolloin liikkuminen kotiin ja töihin on turvattu.

Joskus vikalista on niin pitkä, että auto on järkevintä viedä romuttamolle ja ostaa uusi auto. Romutuspalkkio kattaa pienen osan auton hinnasta, mutta hyvin harvoin luottokortin luottoraja riittää uuden auton ostoon. Joustoluottoa pystyy puolestaan nostamaan omalle tilille tarvittavan summan nopeasti – niin uuteen kuin käytettyyn autoon.

3.     Hella tai jääkaappi rikkoutuu

Olennaisen kodinkoneen hajoaminen, kuten jääkaapin tai hellan rikkoutuminen, vaatii nopeaa ratkaisua. Esimerkiksi hellan hajoaminen on asia, joka vaatii uuden hankinnan lisäksi myös ammattilaisen asennuspalvelua, jotta kodinkone saadaan asianmukaisesti toimintaan.

Joustoluotolla saat katettua kaikki kustannukset yhdellä kertaa. Lyhennät luottoa sopimuksen mukaisesti, jolloin kuukausierät ovat samansuuruisia ja luoton kustannukset ennalta tiedossa. Näin kodinkoneen hajoaminen ei pääse aiheuttamaan talouteen ikäviä yllätyksiä.

Joustoluotto kannattaa kilpailuttaa

Joustoluotoissa ja niiden ehdoissa on eroja, joten ensimmäistä vastaantulevaa joustoluottoa ei välttämättä kannata nostaa.

Voit kilpailuttaa joustoluoton itse eri pankkien palveluissa ja käyttää esimerkiksi kotimaisen Sortterin vertailupalvelua. Joustoluottojen kilpailutus Sortterin avulla on yksinkertaista, nopeaa ja täysin maksutonta. Saat jopa kymmenien pankkien ja lainanantajien joustoluotot kilpailutettua yhdellä kertaa – ja aina parhaan koron takuulla.

Kilpailutus on joustoluoton hakijalle maksuton eikä se velvoita nostamaan luottoa. Joustoluottosopimuksen tekeminen pankin kanssa onnistuu helposti Sortterin palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla. Luotto on käytettävissäsi jopa samana päivänä.

Tutustu joustoluottoon ja täytä lainahakemus.