MAINOS

Auton vuokraaminen kannattaa

MAINOS -

Laittaakko auto seisontaan vai ei? Auto on vähällä käytöllä ja laskelman mukaan auto kannattaisi laittaa välillä seisontavakuutuksen piiriin, mutta siinä on oma hommansa. Mitä jos puoliso tai aikuinen lapsi ajaakin autolla silloin kun se ei ole tieliikennekelpoinen? Mitä jos itse unohdan, että vakuutus tulee muuttaa ennen pihasta kurvaamista?  

Autoa tarvitsee säännöllisen epäsäännöllisesti. Ilman ei pärjää, mutta toisaalta käyttö on niin vähäistä että välillä tuntuu siltä, että auto ruostuu paikoilleen. Pattitilanne. Mitä tehdä? 

Meillä on sinulle ratkaisu. Nyt voit tienata autollasi tekemättä mitään! Auto saa tarvitsemaansa ajelua ja sinä saat siitä rahaa. Tsekkaa https://gomore.fi ja lähetä autosi töihin!

Yhteiskunta muuttuu ja niin muutumme me ihmisetkin

Suomalainen yhteiskunta on muuttunut kovasti viimeisten vuosikymmenien aikana. Sodan jälkeisen sukupolven pihistely on muuttunut 60- ja 70-luvun lasten yltäkylläisyydeksi ja 90- ja 00-luvun lasten ekologisuudeksi. Ilmastonmuutosta ja uusi arvoja opetetaan nykyään kouluissa ja omistaminen tai korkealla työmoraalilla maksettu velaton asunto eivät ole enää tärkeitä. 

Tämä on vaikuttanut myös siihen miten me matkustamme, ja elämme arkeamme. Hotellin sijaan ihminen saattaa valita Airbnb:n ja taksin sijaan tilataan Uber. Lentokoneen sijaan matkustaja hyppää junaan tai bussiin. Edes autoa ei tarvitse enää omistaa! 

Yhteiskäyttöautot ja vertaisvuokratut autot ovat loistava mahdollisuus käyttää autoa silloin kun sille on tarve. Useat Suomen suurimmissa kaupungeissa asuvat ihmiset ovat jo kokeilleet vaikkapa taloyhtiöautolla ajelua. 

Mikäli sinulla seisoo pihassasi tai tallissasi auto, voit laittaa sen töihin! Lue tarkemmat ohjeet vertaisvuokrauksen aloittamiseen seuraavasta kappaleesta!

Tienaa tekemättä mitään 

Vertaisvuokrauksen alan toimijat, kuten Suomeen rantautunut https://gomore.fi, mahdollistavat yksityishenkilön auton vuokrauksen eteenpäin sitä tarvitseville. Olitpa missä päin hyvänsä, vaikkapa Kannuksessa, voit vuokrata autoasi eteenpäin silloin kun et sitä itse tarvitse. Se käy näin: 

1.    Laita autosi vuokralle jollekin netin vertaisvuokraussivustolle

2.    Hoida rekisteröinti eli toimita tarvittavat liitteet ja tiedot vuokranvälittäjälle

3.    Varmista, että auton vakuutus mahdollistaa vuokrauksen. Tässä auttaa yleensä myös vuokranvälittäjä

4.    Aseta autollesi päivähinta

5.    Määritä vuokrausaikataulu eli se, milloin autosi on saatavilla

6.    Vastaanota ja hyväksy vuokrauspyyntö

7.    Luovuta ja tarkista auto

8.    Istu ja nauti

9.    Vastaanota ja tarkista auto

10. Nauti tienesteistäsi 

Kuten huomaat, auton vuokraaminen on helppoa eikä vaadi käytännössä mitään. Voit itse aina vaikuttaa siihen milloin auto on vuokraajien saatavilla ja mistä sen nouto tapahtuu. Myös auton vuokra on sinun itsesi määritettävissä.  

Vertaisvuokrauksen A ja O on luotettavan sivuston valinta. Hyvä vuoraussivusto tunnistaa sekä myyjät, että ostajat ja vaatii tarvittavat dokumentit. Hyvä sivusto auttaa vakuutuksen tarkistamisessa ja palvelee ja tukee asiakkaitaan myös ongelmatilanteissa. Miksipä et vuokraisi autoasi vaikkapa muutamaksi päiväksi viikossa, jos se kerran on näin helppoa!