Keskipohjanmaan kalakisa

Keskipohjanmaan kalakisa

Anna Antti ahvenia, Pekka suuria kaloja!


Nappaa vonkaleet voitoksi:

Keskipohjanmaa-lehti käynnistää Vonkaleet-kalakisan. Kisassa etsitään suurimpia kaloja, jotka on pyydetty Keskipohjanmaa-lehden levikkialueen vesistöistä 1.1.-31.8.2021.
Kisassa on kuusi sarjaa: Ahvenet, Hauet, Kuhat, Lohet, Taimenet ja Muut kalalajit.
Osallistu kisaan lähettämällä kuva pyydystetystä kalasta osallistumislomakkeen mukana viimeistään 31.8.2021.
Osallistumislomake on osoitteessa: www.keskipohjanmaa.fi/kalakisa
Lomakkeeseen tarvitaan lisäksi seuraavat tiedot: kalalaji, pyyntiajankohta (pitää olla 1.1.2021 ja 31.8.2021 välisenä aikana), kalan paino ja pituus leuan kärjestä pyrstön päähän mitattuna (mitataan kalan vierestä, ei kalan pintaa pitkin), pyyntipaikka (vesistö Keskipohjanmaan levikkialueella: Alavieska, Haapavesi, Halsua, Kalajoki, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Merijärvi, Nivala, Perho, Pietarsaari, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi, Toholampi, Veteli ja Ylivieska) ja pyyntitapa (muu kuin verkko, katiska, merta, rysä, atrain, jousi tai seisova koukkupyydys). 
Kunkin sarjan suurimman vonkaleen pyytäjä palkitaan 50 eurolla ja Keskipohjanmaa-lehden puolen vuoden tilauksella.


Kerro kalatarina:

Kalastushan on muutakin kuin kireitä siimoja. Kisassa haetaan myös kalastukseen liittyviä tarinoita. Kerro meille onnistunein, epäonnisin tai muuten mieleen painunut kalastuskokemuksesi.
Lähetä tarinasi 31.8.2021 mennessä osoitteessa www.keskipohjanmaa.fi/kalakisa
Palkitsemme parhaat tarinat tuotepalkinnoilla.


Osallistu kuvakisaan:

Onnistuitko ottamaan hienon kalastusaiheisen valokuvan. Osallistu kuvakisaan ja lähetä kuvatiedosto 31.8.2021 mennessä osallistumislomakkeen kautta osoitteessa www.keskipohjanmaa.fi/kalakisa
Täytä lomakkeelle tieto myös siitä, missä ja milloin kuvasi on otettu. Jos kuvassa on ihmisiä, muistathan kysyä heiltä luvan, jotta voit lähettää kuvan kisaan.
Raatimme valitsee saapuneiden kuvien joukosta 10 parasta kuvaa, joista Keskipohjanmaan lukijat voivat äänestää omaa suosikkiaan.
Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kaksi kappaletta Keskipohjanmaan 3 kk lehtitilauksia ja muita tuotepalkintoja. Eniten ääniä saaneen kuvan kuvaaja palkitaan sähkökäyttöisellä savustuspöntöllä.
 
 

Vonkaleet-kalakisan säännöt:

Kalakisa on avoin kaikille Keskipohjanmaa-lehden lukijoille. Kisaan voi osallistua 1.1.2021 ja 31.8.2021 välisenä aikana Keskipohjanmaan levikkialueen vesistöistä syötäväksi pyydetyillä sekä vapautetuilla kaloilla. Levikkialueeseen kuuluvat Alavieska, Haapavesi, Halsua, Kalajoki, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Merijärvi, Nivala, Perho, Pietarsaari, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi, Toholampi, Veteli ja Ylivieska. 

Kisassa on seuraavat sarjat:
- Ahvenet
- Hauet 
- Kuhat
- Lohet
- Taimenet
- Muut kalalajit (näitä voivat olla esim. lahna, säynävä, särki, pasuri)
 
Kilpailukalasta tulee lähettää kuva osallistumislomakkeen kautta osoitteessa www.keskipohjanmaa.fi/kalakisa viimeistään 31.8.2021. 

Lomakkeella tulee lisäksi ilmoittaa seuraavat tiedot: 
- Kalalaji
- Pyyntipäivämäärä ja kellonaika
- Kalan paino
- Kalan pituus leuan kärjestä pyrstön päähän mitattuna (pituus mitataan kalan vierestä, ei kalan pintaa pitkin) Pyyntipaikka (paikkakunta/vesistö)
- Pyyntitapa (esim. heittokalastus, uistelu, pilkkiminen, onkiminen). Pyyntiväline ei saa kuitenkaan olla verkko, katiska, merta, rysä, atrain, jousi tai seisova koukkupyydys (tuomaristo päättää erikoisempien pyyntitapojen kohdalla hyväksymisen). 
 
Kalastuksessa tulee noudattaa alamittoja, rauhoitusaikoja ja paikallissääntöjä. Kalastuslupien tulee olla kunnossa sekä kalanhoitomaksu maksettuna. Kaloille ei saa aiheuttaa turhaa kärsimystä. 
 
Kunkin sarjan suurimman vonkaleen pyytäjä palkitaan 50 eurolla ja Keskipohjanmaan puolen vuoden tilauksella.
 
Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden hylätä kala kisasta epäselvän kuvan tai epäselvän tai tulkinnanvaraisen mittaustavan sekä erikoisemman pyyntitavan vuoksi. KPK Yhtiöt Oyj pidättää oikeuden julkaista ilmoitetut tiedot sekä kuvat ja kalastustarinat ilman eri korvausta lehdessä, lehden omilla verkkosivuilla sekä kalakilpailua markkinoitaessa ja siitä tiedotettaessa.
 
Kalakisan yhteydessä haetaan myös kalatarinoita. Tarinan voi lähettää 31.8.2021 mennessä osallistumislomakkeen kautta osoitteessa www.keskipohjanmaa.fi/kalakisa
Parhaat tarinat palkitaan tuotepalkinnoilla.
 
Kalakisaan voi osallistua myös kalastusaiheisella valokuvalla. Kuva tulee lähettää 31.8.2021 mennessä osallistumislomakkeen kautta osoitteessa www.keskipohjanmaa.fi/kalakisa
Raati valitsee saapuneiden kuvien joukosta 10 parasta kuvaa, joista lukijat voivat äänestää omaa suosikkiaan 6.-19.9.2021.
Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kaksi kappaletta Keskipohjanmaan 3 kk lehtitilauksia ja muita tuotepalkintoja. Äänestyksessä eniten ääniä saaneen kuvan kuvaaja palkitaan sähkökäyttöisellä savustuspöntöllä.

Osallistumislomakkeella kerättyjä henkilötietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen kuin tämän kisan toteuttamiseen ja kisan voittajista tiedottamiseen. KPK Yhtiöt Oyj:n tietosuojaselosteen voi lukea täältä.