Mielipiteet

Joni Mäki-Petäjän pääkirjoitus: ”Hieno kunnianosoitus Jorma Maunulalle”

Kuva: Mira Nieminen

Edesmennyt opettaja sekä tietenkin kovan luokan musiikki- ja urheilumies Jorma Maunula varmasti myhäilee jossain pilven reunalla tällä hetkellä. Miksei voi jopa nauraakin komeasti. Se nauru ja sitä kautta elämänmyönteisyys, jos jotkin olivat Jorman tavaramerkit.

Herman Ojalan pihalle on saatu hankittua ulkosoittimia Jorman Maunulan muistorahastoa hyödyntäen. Idea on mitä hienoin. Jormaa pystyi lähestymään henkilönä matalalla kynnyksellä. Myös ulkosoittimia voi käydä soittelemassa kuka vain, ja saada jopa kipinää musiikkiharrastukseen.

Paikka tietysti on mitä luonnollisin. Pihamaa, jossa Jormakin on monet kerrat välituntivalvontaa suorittanut ja siinä samalla praataillut koululaisten kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Opin Jorman tuntemaan, kun olin töissä Toholammilla aikoinaan. Hänellä oli aina aikaa kysellä kuulumisia. Vaikka välillä kunnanhallituksen puheenjohtajalla kokoukset jo kovasti saattoivat painaa päälle.

Musiikin lisäksi Jorma korosti aina kotiseutuhenkisyyttä. Hän osti mahdollisimman paljon kaiken tarvitsemansa paikallisista liikkeistä. Kotiseutu ja Toholampi ei ollut vain puheen tasolla vaan teot vastasivat myös sitä.

Yksi piirre, jota myös Jormassa arvostin, oli ratkaisukeskeisyys. Paljon oli ristiriitoja kunnalliselämässä myös silloin, mutta aina pyrittiin neuvottelemaan kohtuullista lopputulosta, jonka kaikki toimijat saattoivat hyväksyä. Eihän se aina onnistu, ei silloin eikä nyt. Mutta päämääränä se on hedelmällinen ja tavoiteltava.

Toinen asia, josta Jorma saattaisi myös tarttuvan naurunsa päästää ilmoille, olisi Toholammin uusi yleisurheilukenttä. Entisenä Toholammin Urheiljoiden puheenjohtajana hän oli omalta osaltaan luomassa päätöspohjaa Kuusiston liikunta-alueelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiitos vielä vanhempainyhdistykselle ja kaikille ulkosoittimien hankinnan mahdollistaneille. Hieno idea, hieno toteutus!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä